🎓 Reptes y oportunitats per el futur de l’ocupació

La Universitat, en el marc del centenari de la OIT, organitza una jornada el pròxim 14 de novembre.

Fecha:


  • Comienza: dijous, 14 de de novembre de 2019 a las 09:00h
  • Finaliza: dijous, 14 de de novembre de 2019 a las 18:00h
Lugar:


  • Saló de Graus
Contacto

Reptes i oportunitats per al futur de l’ocupació

Un dels objectius de desenvolupament sostenible és estimular el creixement econòmic sostenible mitjançant l'augment dels nivells de productivitat i la innovació tecnològica. Un dels seus propòsits és aconseguir una ocupació plena i productiva i un treball decent per a tothom el 2030.

La Universitat, en el marc del centenari de l'OIT, organitza una jornada per al proper 14 de novembre amb la finalitat de comprometre en aquests objectius de desenvolupament tots els agents implicats en l'anàlisi de reptes i oportunitats en el futur de l'ocupació.

Obrirà la jornada el rector de la Universitat, Rafael Rodríguez-Ponga, que donarà pas a la conferència inaugural, impartida pel senior technical specialist de l'OIT, Arsenio Fernández.

A més, la directora de la Càtedra d'Economia Solidària i de la Càtedra Unesco Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural de la Universitat, Carmen Parra, i la codirectora de l'Observatori Laboral, Olga Lasaga, valoraran el present i futur de l'ocupació, amb els seus reptes i oportunitats.

Després d'aquestes dues conferències hi haurà diferents taules rodones:

  • "Competències per al mercat laboral del futur" (11:30), amb la participació de Santiago García, de Future for Work Institute; Guillermo Tena, de l'Institut d'Estratègia Legal en RH de Cuatrecasas, i Carlos Garriga, project manager a We are Water Foundation.
  • "Un futur mercat laboral inclusiu" (12:30), amb les intervencions de la directora de l'Àrea d'Inclusió de la Fundació Prevent, Doriana Bagnoli; el president de la Fundació Trinijove i exvicepresident de FAIDEI i FEICAT, Ignacio Parody, i la subdirectora tècnica de la Fundació Joia, Susana Silvestre.
  • "El paper de les organitzacions de treballadors en el futur del mercat laboral" (16:15), amb l'aportació del senior technical specialist de l'OIT, Arsenio Fernández; el copresident del Centre Europeu d'Assumptes dels Treballadors – EZA, Piergiorgio Sciacqua, i l'ambaixador i observador permanent de la Universitat per la Pau davant l'ONU, David Fernández.

La conferència de clausura de la jornada, amb el nom de "La nova formació com a clau de la feina del futur", anirà a càrrec del catedràtic d'Economia de la Universitat, Juan Corona.
 

Reptes i oportunitats per al futur de l’ocupació