Fecha: divendres, 12 de de juliol de 2024 a las 16:30h
La nostra universitat col·laborarà amb l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) i la Universitat de Barcelona mitjançant l'organització activitats de formació i divulgació relacionades amb enfocaments de recerca sobre anàlisi i gestió de riscos en ciberseguretat. El nostre paper serà el d'aportar la part de divulgació de les recerques que la UB i INCIBE desenvolupen en el marc del conveni que tenen subscrit a aquest efecte. D'aquesta manera, es delega en la nostra universitat una part fonamental de la transferència de coneixement de la recerca que desenvolupen en el camp de la ciberseguretat.
La nostra universitat va presentar el projecte més atractiu per a fer-se càrrec d'aquest pilar del projecte. Una concessió que va ser aprovada el passat 2 de juliol i es prolongarà fins a desembre del pròxim any.
En aquest temps, la nostra universitat promourà deu activitats connectades amb la divulgació dels temes de recerca en ciberseguretat en els quals estan treballant la UB i INCIBE. Dins d'aquesta desena d'iniciatives, s'inclou l'organització quatre jornades de divulgació i formació, tres workshops i tres tallers.
D'aquesta activitat, que ens situa en l'òrbita de la recerca més avançada en el terreny de la ciberseguretat, també es comprèn l'elaboració de quatre documents de treball i un informe de resultats.
L'objectiu principal del projecte presentat per la Universitat de Barcelona (UB) en col·laboració amb l'Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE) és realitzar una recerca exhaustiva sobre l'anàlisi de riscos en ciberseguretat. Aquesta recerca té com a fi principal explotar la informació disponible sobre incidents de ciberseguretat, a més d'utilitzar microdades públiques per a generar diversos productes d'anàlisis com reportis automàtics, visualitzacions interactives, indicadors de risc estàtic i dinàmic, i estandarditzacions basades en dades poblacionals.
El projecte també pretén obtenir comparatives sota diverses desagregacions, com a col·lectius, tipus d'incidents, zones i períodes temporals, implementar metodologies per a la detecció de reports insuficients i de "bombolles" d'incidents, i desenvolupar perfils i puntuacions de riscos per a individus i col·lectius específics.a
La candidatura de la nostra universitat a ser concessionària de la divulgació del projecte va ser liderada per la professora Vanesa Berlanga, que és analista de Dades i especialista en Metodologia i Tècniques de Recerca Criminològiques. Va comptar per a això amb el suport del vicerectorat de Recerca i Relacions Internacionals, al front de les quals és Alessandro Mini.
|
CORREU |