🎓 Ser extraordinari en les coses ordinàries

Obsessionar-se amb ser extraordinari". En la vida professional i personal aquesta és l'única fixació que hauríem de tenir. I ho tenim a l'abast perquè ser extraordinari "no significa fer cada dia coses extraordinàries sinó fer l'ordinari de manera extraordinària", explica el formador, divulgador i especialista en Psicologia Positiva, Víctor Küppers.

Fecha: divendres, 07 de de maig de 2021 a las 17:45h

Ser extraordinari en les coses ordinàries

Obsessionar-se a ser extraordinari. En la vida professional i personal aquesta és l'única fixació que hauríem de tenir. I ho tenim a l'abast perquè ser extraordinari "no significa fer cada dia coses extraordinàries, sinó fer coses ordinàries de manera extraordinària", explica el formador, divulgador i especialista en psicologia positiva Victor Küppers.

Durant la seva participació en les trobades Education Talks, que enguany la nostra universitat organitza en forma de converses virtuals, Küppers ha transmès una idea clara: cal procurar el canvi que necessitem a través de ressorts que estiguin al nostre abast. En això es fonamenta l'actitud positiva, en la constatació que "l'important de la vida no és el que passa, que no podem controlar, sinó com ho afrontem".

Küppers apel·la a una de les grans capacitats de l'ésser humà, que és "triar l'actitud". La forma en què ens relacionem amb les vicissituds vitals és una decisió que cadascú pot prendre. Quan s'agafa l'"hàbit de tenir bona actitud", es posa en marxa un cercle virtuós: "No s'ha d'esperar que la vida vagi bé per tenir actitud. És a l'inrevés".

L'actitud ha d'estar al servei d'allò que ens fa feliços i el motiu de per què som al món, que no és cap altra cosa que "ser bona persona": "La vida va d'això, de ser la millor persona que es pugui ser i d'ajudar els altres a tenir una vida més agradable". Una vegada més, l'extraordinari es localitza dins de l'esfera d'allò en què podem influir.

En la seva conversa amb la directora del Departament d'Orientació Acadèmica de la Universitat, Olga Morelli, Küppers ha descrit la seva idea de la vocació. La vocació ha d'aglutinar cinc ingredients: "Alguna cosa amb què tingui traça, que m'apassioni, amb què em pugui guanyar la vida, que sigui útil als altres i que tingui coherència amb els meus principis".

No és senzill trobar una activitat que reuneixi aquests cinc aspectes. Per aquesta raó, hem de ser flexibles i canviar el rumb si percebem que no hem encertat la primera elecció: "És molt perillós això de mai no tiris la tovallola. Es pot canviar".

Família, sanitat i educació són per a Küppers els tres pilars que sostenen la societat. Per això veu preocupant que "els facin perdre la vocació", als mestres. La feina d'un docent, ha afegit, és "inspirar, influir, animar, acompanyar...". Famílies i mestres tenen la gran responsabilitat de tenir entre mans les persones que han de construir el futur. "Els joves d'avui són l'última generació que pot canviar el món", ha observat.

VI Education Talks

La videoconversa amb Küppers forma part d'una sèrie que s'oferirà en el marc de les VI Education Talks. Hi participen Chema Lázaro, Victor Küppers, Èlia López Cassà, Marc Vidal, Luis Cros i Anna Forés. Consulta el vídeo complet a través del web d'Education Talks.

Education Talks és la plataforma per la innovació educativa que va crear la Universitat el 2015. A través d'aquesta iniciativa, la universitat posa a disposició dels educadors un lloc per reflexionar sobre la seva tasca i el sentit de les profundes transformacions que experimenta el món educatiu.

Ser extraordinari en les coses ordinàries