🎓 Salut mental i perspectiva antropològica

Davant d'aquesta realitat, la Universitat organitza el primer Congrés Europeu d'Antropologia Cristiana i Ciències de la Salut Mental amb l'objectiu principal de promoure el diàleg, la reflexió i la investigació interdisciplinària entre l'antropologia cristiana i les ciències de la salut mental.

Fecha:


  • Comienza: divendres, 13 de de setembre de 2019 a las 09:00h
  • Finaliza: dissabte, 14 de de setembre de 2019 a las 18:00h
Lugar:


  • Aula Magna

Salut mental i perspectiva antropològica

L'antropologia cristiana té alguna cosa per aportar a les ciències de la salut mental? La psicologia o la psiquiatria poden, per si soles, comprendre els fenòmens que passen a l'interior de la persona? Al llarg dels anys, la separació entre les ciències de la salut i la reflexió antropològica ha portat a un empobriment en la societat i l'establiment de nombrosos prejudicis.

Això ha generat una pèrdua d'anàlisi en la complexitat i la bellesa de cada persona per part de la psicologia, que ha tendit cap al fet quantitatiu sense tenir en compte els fenòmens de la vida interior. Els professionals d'aquest camp es veuen obligats a separar el seu pensament analític de la seva sensibilitat cristiana, fet que els impedeix comprendre els pacients d'una manera més profunda.

Arran d'aquesta realitat, la Universitat organitza el primer Congrés Europeu d'Antropologia Cristiana i Ciències de la Salut Mental amb l'objectiu principal de promoure el diàleg, la reflexió i la investigació interdisciplinària entre l'antropologia cristiana i les ciències de la salut mental. Per enriquir les dues disciplines, es proposa fomentar la col·laboració entre psicòlegs, psiquiatres, filòsofs i teòlegs.

El 13 de setembre el Congrés acollirà ponents d'àmbit internacional com el psicòleg i investigador d'Oxford University Peter Hampson, el professor de la Divine Mercy University dels Estats Units Paul Vitz, la professora de la Universitat d'Edimburg Sarah Lane o el professor de la Universitat de Friburg Michael S. Sherwin.

La jornada del 14 de setembre també tindrà participació internacional. Hi seran el professor i director d'estudis del Pontifici Institut Joan Pau II de Roma Juan José Pérez-Soba Díez del Corral; el professor de les Universitats Salesiana i Gregoriana de Roma Amadeo Cencini; el president de l'European Movement of Christian Anthropology, Psychology and Psychotherapy (EMCAPP), Werner May; l'expresidenta de l'Associació de Psicòlegs Cristians a Polònia i vicepresidenta de EMCAPP, Anna Ostaszewska; el rector de l'Institut de Psicologia Cristiana de Moscou, Andrey Lorgus; el professor del Col·legi de Ciències Socials de Varsòvia Krzysztof Wojcieszek; la fundadora i directora de l'Institut de Psicologia Cristiana a Sud-àfrica, Nicolene Joubert, i la directora del Centre d'Assessorament Psicològic ABIGAIL a Krasnoyarsk (Rússia), Elena Strigo.

A més dels ja esmentats anteriorment, psicòlegs, psiquiatres, filòsofs, teòlegs i docents de la nostra universitat i d'altres universitats espanyoles també hi participaran.

Es podran presentar comunicacions fins a l'1 de juliol. Els textos hauran d'enviar-se a l'adreça electrònica del congrés ([email protected]) i hauran de complir aquests requisits i fer-se conforme la guia d'autors.

Salut mental i perspectiva antropològica