Fecha: dimarts, 29 de d'octubre de 2024 a las 20:00h
El passat 21 d'octubre, l'emblemàtic Paranimf de la Universitat de Barcelona (UB) va acollir la III Mostra d'Emprenedoria Universitària, un esdeveniment clau dins del marc de la Xarxa d'Emprenedoria Universitària (XEU), organitzat en aquesta ocasió per la UB i la UPC. La jornada va reunir a destacats emprenedors, acadèmics i estudiants de diferents universitats catalanes, impulsant l'intercanvi d'idees i la creació de sinergies en l'àmbit de la innovació i l'emprenedoria.
La nostra universitat va destacar en la trobada amb la presència de la seva Càtedra de Creació d'Empreses i Empresa Familiar i d'Alumni emprenedors que van participar activament en diverses activitats del programa. Carmen Ruiz-Viñals, directora de la Càtedra, va participar en qualitat de representant d'aquesta iniciativa acadèmica dedicada a fomentar la creació d'empreses i l'empresa familiar entre la joventut universitària.
Un dels moments més esperats de la jornada va ser la taula rodona dedicada a destacar les millors emprenedories emergents, on Eduardo Feliu, CEO de Waitser i Alumni de la nostra universitat, va compartir la seva experiència empresarial, al costat de l'Alumni Víctor Prat. Acompanyat per Susana Amorós (NIMBLE Diagnostics, UPC) i Aitor Mier (CEO de Omashu, UB), i sota la moderació de David Tomàs (CEO de Cyberclic), Feliu va aportar una visió pràctica sobre els desafiaments i oportunitats de l'emprenedoria en l'àmbit digital i de serveis.
A més, l'esdeveniment va comptar amb la participació d'Aitor Pérez Suay, emprenedor en sèrie i CEO de CSA Dental, qui va competir en el concurs de Pitch d'emprenedoria, una oportunitat perquè joves emprenedors presentessin els seus projectes davant un jurat especialitzat. La intervenció de Pérez Suay va ser àmpliament valorada, posant en evidència la qualitat i l'esperit innovador dels Alumni de la nostra universitat.
La III Mostra d'Emprenedoria Universitària va deixar clara la rellevància de la Universitat dins de l'ecosistema emprenedor català. Aquesta participació reforça el compromís de la universitat a donar suport a la innovació i a acompanyar als seus estudiants i Alumni en el desenvolupament d'iniciatives empresarials que impulsin el creixement econòmic i l'ocupació a Catalunya.
Aquest tipus de trobades es configuren com una plataforma única per a compartir coneixements, forjar aliances i consolidar una xarxa de suport mutu entre emprenedors universitaris, posicionant a la Xarxa d'Emprenedoria Universitària com un referent en la promoció del talent jove.
|
CORREU |