🎓 La vida cobra sentit quan elevem la mirada

Així ho ha explicat el director de la cinta, Gustavo Grinholi, durant l'acte 'El Valor de la Vida. El Valor de l'Acolliment', organitzat a l'Aula Magna per l'Institut CEU d'Humanitats Ángel Ayala Barcelona. "La pregunta sobre si paga la pena viure és acceptable, però la qüestió és per què no elevem la nostra mirada".

Fecha: dilluns, 20 de de setembre de 2021 a las 16:45h

La vida cobra sentit quan elevem la mirada

Un pintor tetraplègic, un pare adoptiu de quaranta-dos nens abandonats discapacitats, un surfista amb les extremitats superiors mutilades per un raig, una supervivent de l'holocaust o una dona dedicada acompanyar a altres dones per les quals s'ha creuat la idea d'un avortament: tots aquests personatges del documental 'Human Life' tindrien motius suficients per a qüestionar el sentit de la vida. No obstant això, van optar per un altre camí que consistia a transcendir del material i immediat.

Així ho ha explicat el director de la cinta, Gustavo Grinholi, durant l'acte 'El Valor de la Vida. El Valor de l'Acolliment', organitzat a l'Aula Magna per l'Institut CEU d'Humanitats Ángel Ayala Barcelona. "La pregunta sobre si paga la pena viure és acceptable, però la qüestió és per què no elevem la nostra mirada". En aquest punt, l'exemple de Crist és una la referència. "Déu ens va fer un regal amb la creu. La creu és la manera més senzilla d'entendre el sentit del dolor", ha expressat aquest músic i cineasta.

En la seva presentació de 'Human Life', ha explicat que el fet que la seva dona patís un avortament espontani li va impulsar a pensar en el tema del documental. "Em vaig adonar que els plans no són a les teves mans". Aquesta constatació és una cosa que comparteix amb els protagonistes del film: accepten l'adversitat com a part d'una realitat que els supera i assumeixen el pla que Déu té reservat per a ells.

Des del seu punt de vista, donar l'esquena a aquesta intervenció de Déu en la nostra vida explica el sentit de les lleis que avui tracten de regular "l'inici i el final de la vida". "Tot comença amb l'anticoncepció, amb ella es posa en marxa un procés en què la humanitat pensa que té el poder de decidir quan es neix o com es neix". En aquesta línia, ha afegit: "a través de la sexualitat, Déu ens ha donat l'oportunitat de participar en la creació, jugar amb això és molt perillós".

La bellesa, per contra, orienta sobre quin és el camí que hem de prendre. "Hem de tornar a la bellesa, la bellesa ho explica tot. Tornem a l'instint universal de l'amor".
 

La vida cobra sentit quan elevem la mirada