🎓 Màster Postproducció Audiovisual | Universitat Abat Oliba CEU

El màster en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU forma professionals experts en totes les fases de la producció audiovisual.

girl
Màster universitari en Postproducció Audiovisual
Denominació

Màster universitari en Postproducció Audiovisual

Àrea acadèmica

Comunicació

Durada / Crèdits

10 mesos / 60 ECTS

Certificació oficial de qualitat - AQU

places

20

modalitat

Semipresencial

Perfil alumne

Llicenciats i diplomats interessats a desenvolupar la seva carrera professional en l’àmbit audiovisual. Empresaris i directius d’empresa que necessitin ampliar la formació en l’àrea de la postproducció audiovisual. Professionals tècnics de l’audiovisual que aspirin a assumir noves responsabilitats.

Admissió i matrícula

Sol·licitud d’accés via web, enviament de la documentació i formalització d’ingrés a la Universitat.

Per a més informació

Calendari i horari

D'octubre a juliol. De dimarts a divendres de 16:00 a 20:00  i alguns dissabtes de 10:00 a 14:00.

Calendari Acadèmic

Horari Classes
Màster universitari en POSTPRODUCCIÓ AUDIOVISUAL
 

Importants acords amb empreses com Sony, Apple, Adobe, Autodesk i AVID

Per què estudiar a la UAO CEU?

1. Projecció de futur

Formació especialitzada molt orientada al mercat professional audiovisual, sector emergent de gran projecció de futur.

El màster universitari en Postproducció Audiovisual forma professionals en l’àmbit de la postproducció digital amb l’objectiu d'ensenyar les necessitats reals del mercat audiovisual, el domini de les eines que formen part de la fase de postproducció i els coneixements que demana la indústria. T’oferim la possibilitat de certificar oficialment programes de postproducció audiovisual.

2. Desenvolupament professional

Programa de pràctiques reals a les principals productores del país, companyies de serveis i mitjans de comunicació audiovisuals. Borsa de treball d’àmbit nacional i internacional amb més de 2.300 empreses associades amb ofertes de pràctiques en més de 20 països.

3. Col·laboració amb productores i mitjans de comunicació

Importants acords amb empreses de renom en el sector com Sony, Apple, Adobe, Autodesk i AVID.

4. Professorat

Quadre docent compost per acreditats experts i professionals escollits pel seu reconegut prestigi, especialització i dilatada experiència professional en l’àmbit de la postproducció audiovisual.

5. Programa de formació en Competències Transformadores

Programa formatiu centrat específicament en el desenvolupament de la competència de lideratge a través d'una combinació d'exercicis pràctics, autoavaluacions i feedback entre els estudiants de postgrau de la UAO CEU.

6. Ocupabilitat

La taxa mitjana d'inserció laboral és del 94,6% (AQU 2023) en els estudis de postgrau de la UAO.

7. Recursos d’informació

El Servei de Biblioteca està concebut com una unitat de suport a l’estudi i a la investigació amb l’objectiu prioritari de respondre a les exigències educatives i científiques. Disposa d’amplis horaris d’obertura, fins i tot els caps de setmana, amb els millors equipaments informàtics.

A més, la UAO CEU posa a l’abast de la comunitat universitària un dipòsit digital que conté les publicacions en accés obert derivades de l’activitat docent, investigadora i institucional del professorat i dels alumnes i exalumnes de la Universitat.

 

Professorat

CLAUSTRE DE PROFESSORS

Les classes del màster universitari en Postproducció Audiovisual les imparteixen experts i professionals amb una experiència docent o professional contrastada, i han estat triats pel seu reconegut prestigi i especialització en l’àmbit de la postproducció audiovisual.

Direcció acadèmica del màster

Dr. Alfonso Freire. Doctor en Humanitats i Ciències Socials per la Universitat Abat Oliba CEU, màster en Estudis Humanístics i Socials, llicenciat en Publicitat i RP, Apple Trainer Final Cut Pro (T3) i llicenciat en Humanitats. Director d'estudis de Publicitat i Relacions Públiques de la UAO CEU i codirector acadèmic del programa en Direcció de Comunicació i Gestió d'Esdeveniments (EIP - UAO CEU). Docent al màster DCEI (UAB), al postgrau de Psicocreativitat (UAB), al màster de Social Media (UOC) i professor de Publicitat i Relacions Públiques (UAO CEU). Premi Ángel Herrera del 2014 a la millor tasca docent en comunicació. Professionalment, combina la redacció creativa amb el disseny i la conceptualització. Ha col·laborat amb el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, l’agència de disseny i fotografia Damatha i amb agències de comunicació com QyA Imagen y Contenidos, VpuntoMedia, Ideatik, entre d'altres. És autor dels llibres ¿Cómo crear un storytelling de marca? De la teoría a la práctica profesional (2017) i La nueva narrativa transmedia de la Generación Google Kids (2018).

Coordinació acadèmica del màster

Dr. Carles Lamelo. Llicenciat en Periodisme i en Comunicació Audiovisual, màster en Anàlisi Política i doctorand en Comunicació. Actualment, és coordinador de continguts, emissions i digital d’Onda Cero Catalunya. Compagina l’exercici periodístic a Onda Cero i Televisió Espanyola amb la docència i la recerca en diverses universitats: entre d'altres, a l'Abat Oliba CEU, on coordina el màster universitari en Postproducció Audiovisual i és professor de Ràdio, Televisió i Creació de Continguts dels graus en Periodisme i Publicitat i Relacions Públiques. També col·labora en altres universitats com a docent, com la UAB, la UIC, la Internacional de La Rioja, La Salle, la UVic i la UOC. Anteriorment, ha treballat a Catalunya Ràdio, Ràdio Nacional d’Espanya i Barcelona Televisió. Ha dirigit el documental Bellcaire: històries amb encant i és autor dels llibres Follow Friday. Método estratégico de comunicación 2.0 y marketing digital (2014) i Televisión social y transmedia. Nuevos paradigmas de producción y consumo televisivo (2016).

[email protected]

Claustre de professors

  • Bernat Aragonés. Editor i VFX Supervisor. Llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i màster en Belles Arts per The American Film Institute (AFI) de Los Angeles, els Estats Units. Ha estat l'editor de pel·lícules d'Isabel Coixet (Nobody wants the night, The bookshopElisa y Marcela), Belén Funes (La hija de un ladrón), Judith Collell, Lluis Maria Güell, entre d'altres. També ha estat supervisor de VFX amb Agustí Villaronga (El rey de La HabanaIncerta glòriaBorn a King), Mariano Barroso (El día de mañana), entre d'altres. A part de llargmetratges, ha editat pel·lícules de gran format Imax, pel·lícules estereoscòpiques i projectes de realitat virtual. El 2015 va fundar l'estudi de postproducció Antaviana Films VFX & Postproduction.
  • Joan Azpeitia. Compositor digital de VFX, supervisor de VFX en rodatge (set llargmetratges) i Pipeline TD. Ha treballat en prestigiosos estudis de postproducció com Lamppost, Umedia, MPC, Twin Pines, Cúbica, Deluxe o Trizz. Graduat en Audiovisuals per EMAV, va cursar un màster d'Autodesk Maya a 9 Zeros i va cursar un altre màster de Composició Digital a Escape Estudios (Londres).
  • Sergio Babí Ríos. Llicenciat en Periodisme i diplomat en Noves Tecnologies i Narrativa Audiovisual per la UAB. 20 anys d'experiència en televisió. Inicis en mitjans locals i reporter a ATLES Catalunya – Tele 5. Realitzador i redactor d'informatius diaris i especials a Televisió de Catalunya. Guionista de programes divulgatius i d'entreteniment a la mateixa cadena. Sotsdirector del canal juvenil 3XL. Coordinador de continguts de l'àrea d'Entreteniment i Cultural de TV3. Actualment dirigeix diferents projectes d'aquesta cadena.
  • Cristina Calvet. Advocada especialitzada en Dret de la Propietat Intel·lectual i gran coneixedora del funcionament del sector artístic i cultural. Fa més de dotze anys que exerceix com a advocada en aquest sector. Ha cursat el doctorat en Dret a la Universitat de Barcelona, que li va atorgar el Diploma en Estudis de Dret Avançats (DEA) - Suficiència Investigadora. Actualment fa treballs de tesi doctoral relatius als drets de propietat intel·lectual dels directors de teatre.
  • Agustí Camps. Graduat en l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) en l'especialitat de so. Professor de so a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Responsable tècnic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Professor del taller de so de la Universitat Pompeu Fabra. Professor de cursos de so per a videoperiodistes de Televisió de Catalunya (TVC), professor de so al màster en Postproducció Audiovisual (UAO CEU), màster de Documental Creatiu (UAB) i professor d'àudio digital i Pro Tools a la SGAE.
  • Dr. Gerard Casau. Doctor en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra, és professor i tutor de TFM al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU i al màster en Cine Fantàstic i Ficció Contemporània de la Universitat Oberta de Catalunya. És membre del comitè de programació i treballa al Departament de Publicacions del Sitges - Festival Internacional de Cine Fantàstic de Catalunya. També és coordinador de programació i responsable de comunicació de Primavera Pro, conferència internacional del sector musical organitzada pel Primavera Sound. Com a crític, col·labora en diversos mitjans: AraTime Out BarcelonaRockdeluxSo FilmSensacineDirigido por… Ha participat en llibres com Sitges: 50 años celebrando la oscuridadMichele Soavi: cineasta de lo macabroTakashi Miike: la provocación que llegó de oriente i Neoculto
  • Anna Cler. Periodista de Televisió Espanyola (TVE) amb més de vint anys d'experiència a la cadena pública. Ha treballat a l'àrea d'esports com a redactora i presentadora en múltiples programes. Al llarg d'aquests anys, ha treballat als Serveis Informatius de TVE i a l'àrea de programes. En els últims anys, ha estat directora de Comunicació de TVE-Catalunya, productora executiva de programes infantils i actualment exerceix com a directora de l'Àrea de Producció de Programes de TVE-Catalunya.
  • Dr. Juan Corona. Rector honorari de la UAO CEU i director de la Càtedra d'Empresa Familiar de la Universitat Abat Oliba CEU. Catedràtic en Economia Aplicada i professor de Sistema Econòmic al màster universitari en Postproducció Audiovisual.
  • Dra. Raquel Crisóstomo. Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (2011) i doctora en Comunicació per la mateixa universitat (2019). Professora ajudant doctor (ANECA) i professora lectora (AQU). És professora i tutora de TFM al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU i també imparteix classes relatives a l'àrea de comunicació en diferents institucions universitàries (ESERP, ESCAC...) amb més de quinze anys d'experiència docent. És membre del consell científic de l'organització internacional Communication and Media Research Center, entre altres grups de recerca, i les seves principals línies de recerca se centren en la representació audiovisual, les sèries de televisió i la cultura popular des de la perspectiva dels estudis culturals.
  • Aitor Echeverría. Graduat a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) en l'especialitat de fotografia i ha treballat en tota mena de produccions audiovisuals. El 2007 va rodar el seu primer treball com a director i des d'aleshores desenvolupa les dues facetes. Molt interessat pel món de la dansa, ha dirigit i fotografiat peces que han rebut nombrosos premis. Exerceix de professor a la Universitat Abat Oliba CEU i a l'ESCAC.
  • Jordi Figueras. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UPF, màster en Direcció de Fotografia Cinematogràfica de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Des d'aleshores, ha adquirit experiència i treballat en tots els càrrecs d'equip de càmera i llum fins a arribar a ser director de fotografia, una feina que fa actualment tant en projectes de publicitat com en documentals i llargmetratges. En l'àmbit acadèmic, ha estat professor a la Universitat Pompeu Fabra i al màster en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Laura Folguera. Llicenciada en Periodisme per la UAB i diplomada en Llengua i Cultura Japoneses per la Kyoto Gaikokugo Daigaku (Kyoto, el Japó). Treballa des de fa 18 anys a Televisió Espanyola, on ha dut a terme tasques de redactora en diferents àmbits, actualment dirigeix el programa Tips, de La 2 de TVE. És autora de reportatges de recerca i denúncia al programa Línia 900 (La 2, TVE), de documentals de naturalesa i medi ambient a El escarabajo verde (La 2, TVE) i del programa de senderisme 80cm (La 2, TVE).
  • Dra. Elena Fraj. Doctora en Belles Arts a la UAB, professora de la Universitat Abat Oliba CEU i del Departament de Disseny i Imatge de la Facultat de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2002). Ha treballat professionalment al sector audiovisual de l'art en els últims anys, combinant la disciplina aplicada amb el vessant acadèmic.
  • Josep Gurri. CEO a DORTOKA, professional en la comunicació digital, gràfica i producció audiovisual, expert en tecnologia 3D VR, vídeo 360. Operador i pilot acreditat de drons. Postgrau en Direcció d'Empreses a la Universitat Pompeu Fabra, professor de Multimèdia, Imatge Virtual 3D i VR a ESI, professor de GIS a la Universitat Autònoma de Barcelona i al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Óscar Hernando. Ha treballat al departament de continguts de Veranda TV, una productora propietat de Grupo Boomerang i Grup Godó. Dirigeix programes de televisió i documentals. Amb més de 30 anys d'experiència, ha repartit la seva feina entre la ràdio i la televisió. Com a guionista ha treballat en el magazín La columna (TV3), presentat per Julia Otero, i La Marató. Ha dirigit diversos formats de televisió com En directe (magazín, TV3), Tiquet (magazín cultural, La Sexta), Paranoia semanal (debat, Antena 3). Algunes de les seves creacions com a autor i director són: Las flores del mal, una sèrie documental sobre criminalística per a Barcelona Televisió; Voluntaris, un documental per a TV3 pel qual va rebre els premis de Millor Documental de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona i, més recentment, Fet a Catalunya, una trilogia de documentals branded per a 8tv. En ràdio ha treballat a la Cadena Cope, Ser, RAC1 o Ràdio Estel.
  • Dra. Olga Lasaga. Llicenciada en Dret i doctora en Psicologia per la UB. Directora del Servei de Pràctiques i Ocupació, codirectora de l'Observatori Laboral i professora d'Orientació Professional del grau en Psicologia de la Universitat Abat Oliba CEU. Ha participat en nombrosos fòrums i congressos nacionals i internacionals en l'àmbit de l'orientació professional, les competències professionals i l'ocupació, i ha publicat diversos llibres i articles sobre la matèria.
  • Marc Llabina. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, màster en Comunicació Digital i Noves Tecnologies. Certificat Oficial Apple Final Cut Pro Certified Trainer (T3), professor de Fonaments de la Comunicació Televisiva, Producció Audiovisual i Producció Periodística a la Universitat Abat Oliba CEU. Responsable del Servei d'Audiovisuals de la UAO CEU. Realitzador i editor de vídeos per a empreses i institucions de l'àmbit comercial i cultural. Ha exercit de periodista, guionista i productor de ràdio. Assessor d'estratègies de comunicació en xarxes socials.
  • David Llanes. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i diploma de postgrau per l'IDEC-UPF. Director de l'àrea d'R+D de la productora El Terrat. S'ocupa del seguiment de les tendències televisives a escala internacional i local, de la recerca de nous formats innovadors per adaptar-los, de gestionar-ne els drets, i participa en la creació i el desenvolupament de nous programes per a la televisió. També és responsable d'anàlisi i recerca d'audiències. Ha gestionat formats com Sheep & Celebrities (Entre ovejas, La 1) i Taboo (Tabús, TV3). Prèviament ha treballat en diversos programes de televisió com a director executiu, director, coordinador de continguts o redactor. 
  • Dr. Jorge Martínez-Lucena. Doctor en Periodisme per la Universitat CEU San Pablo, llicenciat en Filosofia per la Universitat Abat Oliba, professor adjunt d'Antropologia, visiting researcher de les universitats Cattolica del Sacre Cuore (Milà), Hertfordshire (Hatfield) i Durham. Investigador en estudis culturals sobre la cultura postmoderna, imaginaris socials i antropologia filosòfica contemporània.
  • Raimon Masllorens. President dels Productors Audiovisuals Federats (PROA) i CEO a la productora audiovisual Brutal Media. Ha estat realitzador a Televisió Espanyola, fundador de La Productora i director de diversos programes de televisió, sèries, telefilms i produccions audiovisuals de gran èxit internacional com This is opera.
  • Dr. Fernando Morales. Doctor en Comunicació Audiovisual i Publicitat per la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat de Lima (el Perú). És autor dels llibres Editing and montage in international film and video (Focal Press) y Teoría y práctica de la edición en vídeo (UOC) així com de nombrosos articles de recerca per a revistes acadèmiques. El 2010 va publicar, a la UAB, la seva tesi doctoral, titulada Diseño para el estudio del impacto perceptivo del overlapping audiovisual
  • Dra. Montse Morcate. Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Lectora acreditada (AQU). Professora de fotografia del Departament d'Arts Visuals i Disseny (Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona). La seva recerca se centra en la representació de la mort, la malaltia i el dol, tant des de l'àmbit de les belles arts com des de l'antropologia visual i la ciència, iniciat amb la seva tesi doctoral Representaciones fotográficas de la muerte y el duelo, desde el álbum familiar hasta el proyecto de creación contemporáneo (cum laude, 2014).
  • Dr. Josep Lluís del Olmo Arriaga. Doctor per la Universitat Abat Oliba CEU i llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques. Professor de Màrqueting al Departament d'Empresa i Economia de la UAO CEU, director dels estudis del grau en Màrqueting i Direcció Comercial de la UAO CEU. Durant més de vint anys ha exercit càrrecs directius i executius en empreses de gran consum i en l'àmbit de la consultoria empresarial.
  • Néstor Oñatibia. Enginyer de so i músic professional. Diplomat en Magisteri Musical per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i instructor certificat per Apple, Avid i Steinberg als programes Logic i Cubase. Operador certificat per Avid en Pro Tools. Acumula més de vint anys d'experiència laboral com a tècnic de so en importants estudis d'enregistrament musical (Aurha, Grabaciones Silvestres) i productores de televisió (El Terrat o Minoria Absoluta). És tècnic de so directe dels grups Blaumut, Èric Vinaixa i La Soul Machine. A més, és professor a l'escola de so Microfusa i propietari del seu propi estudi d'enregistrament (Slim Studio Bcn).
  • Dra. Paula Ortiz.  Doctora en Història del Cinema, va estudiar Direcció Cinematogràfica a la Universitat de Nova York i, com a directora de cinema, la seva pel·lícula La novia (2015) va aconseguir dos premis Goya. És professora de Comunicació Audiovisual de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB. També ha dirigit El rostro de Ido (2003), Fotos de familia (2005) i De tu ventana a la mía (2011).
  • Dra. Laura Pousa. Doctora en Història del Cinema per la Universitat Autònoma de Madrid. Ha estat professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid (Aranjuez) i de la UIC-Barcelona, on, a més, va dirigir el grau en Comunicació Audiovisual. Actualment és docent a TAI - Universitat Rey Juan Carlos, on també dirigeix els màsters i la diplomatura de la Facultat de Cinema. Com a guionista i directora ha rebut reconeixements per part de l'Acadèmia de Televisió (Premi al Millor Guió per a l'equip de guionistes de Cuéntame cómo pasó) i de l'Acadèmia del Cinema Espanyol (nominació al Goya al millor curtmetratge de ficció per Meine Liebe) i The Abbas Kiarostami Film Seminar, entre d'altres. El seu primer llibre publicat es titula La memoria televisada: Cuéntame cómo pasó (Comunicación Social, 2015) i la seva última feina audiovisual, Un país extraño (Foro Sonoro, 2018).
  • Roger Reig. Graduat en Multimèdia per la Universitat Oberta de Catalunya en l'especialitat de Comunicació i Cultura Digital. Tècnic especialista en Realització i Producció de programes audiovisuals. Actualment és soci, realitzador i responsable de postproducció de l'estudi audiovisual Uniunfandos. Cofundador del portal Norender.com, de notícies i articles del sector. Amb més de 20 anys d'experiència en el sector audiovisual, ha treballat com a muntador i grafista per a empreses com Mediapark, Teuve, Mediapro, La Sexta, així com a muntador de publicitat i videoclips nacionals i internacionals o documentals per a Canal Arte o La noche temática, de TV2. També ha fet treballs d'efectes visuals per a pel·lícules espanyoles com El gran Vázquez o El coronel Macià. Sempre ha compaginat la seva activitat professional amb la docència: durant onze anys ha treballat com a professor titular a l'ESCAC fent les assignatures de Teoria i Pràctica de la Composició i l'Edició. També ha impartit formacions tècniques a TVC (Televisió de Catalunya), la Fundació Autor (SGAE), i ha desenvolupat cursos de formació a la carta per a diverses empreses del sector (in-company training). Des de 2014 imparteix docència al màster universitari en Postproducció Audiovisual a la Universitat Abat Oliba CEU. 
  • Jaume Ripoll. Graduat en especialitat de direcció a l'ESCAC. Després d'iniciar la seva carrera com a director de documentals i videoclips, va compaginar la seva feina d'articulista en premsa, revistes de tendències i videojocs, treballant sis anys a l'empresa Manga Films. El 2005 va entrar a formar part de la prestigiosa distribuïdora de cinema independent Cameo per exercir-hi funcions de director editorial. Posteriorment, ha estat un dels fundadors de Filmin, el portal de referència per al cinema independent a Espanya amb més de 800.000 visitants al mes, en què fa de director editorial i de desenvolupament. Filmin ha aconseguit el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Sant Jordi, el Premi Tendències i el Premi Time Out com l'empresa més innovadora del país. Jaume Ripoll també ocupa des de 2012 la vicepresidència d'EUROVOD, la primera associació europea encarregada de distribuir cinema en línia que treballa en 11 països. A més, ha participat com a jurat en els festivals de Berlín, In-Edit, Cinergia o Sitges, entre d'altres. Recentment ha participat en l'escriptura del guió Somos gente honrada, llargmetratge dirigit per Alejandro Marzoa, present en la secció oficial del Festival de Màlaga i premiat amb sis Mestre Mateo.
  • Dr. Ivan Roa. Doctor en Enginyeria de Projectes i Sistemes per la Universitat Politècnica de Catalunya i enginyer industrial per la mateixa universitat. Director de l'àrea de Màster, Postgrau i Extensió Universitària a la Universitat Abat Oliba CEU i facilitador de Leadership Essentials acreditat pel Center for Creative Leadership (Carolina del Nord, els EUA). 
  • Jordi SabiolGeneral manager a SM Data, enginyer tècnic industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Expert en sistemes i xarxes d'emmagatzematge de dades digitals, especialment en workflow audiovisual. Membre fundador de la Storage Networking Industry Association Europe (SNIA Europe), de la qual va ser membre del Comitè d'Educació. Ha participat en diverses presentacions i seminaris de divulgació de tecnologia i gestió d'emmagatzematge. Durant més de trenta anys ha dissenyat sistemes d'arxius digitals per a canals de televisió públics i privats, productores i postproductores, així com xarxes d'emmagatzematge d'altes prestacions per a VFX i correcció de color. 
  • Joan Saeta. Expert en arts visuals i escèniques i en la incorporació de la interactivitat als nous espais audiovisuals. Va començar a treballar a Televisió de Catalunya (TVC) el 1997 com a tècnic de formació, elaborant els plans formatius de la companyia en l'àmbit tècnic i artístic. Aquests 17 anys li han permès conèixer àmpliament el procés productiu audiovisual i actualment compagina la seva feina a la televisió com a tècnic infogràfic elaborant continguts per a platós en 3D i realitat augmentada al mateix temps que col·labora en el disseny i la realització de directe de projeccions audiovisuals de grups musicals i artistes. 
  • Oriol Sala-Patau. Llicenciat en Comunicació. És responsable del Departament de Ficció i Cinema de Televisió de Catalunya. Acumula més de 30 anys al sector audiovisual treballant com a productor en diferents programes televisius com La Marató o Set de nit, com a cap de producció d'Entreteniment, Culturals i Infantils de TVC així com sotsdirector de continguts d'aquesta mateixa àrea. Com a productor executiu ha estat l'impulsor de projectes com Polònia, Una altra cosa o Silenci?. Com a productor executiu de coproduccions destaca la seva col·laboració en sèries d'animació com Arròs covat (guanyadora del premi Ondas 2010) o I ara què fem? (nominada als premis Emmy 2012), de pel·lícules per al cinema com El cuerpo, Los últimos días i de sèries per a televisió com Merlí, Benvinguts a la família, Les de l'hoquei o La catedral del mar. La seva incursió en la producció independent li va aportar el Premi Gaudí el 2012 per Ahora no puedo, un curtmetratge dirigit per Roser Aguilar que va sumar un total de 32 premis internacionals.
  • Clara Salazar. Graduada superior especialitzada en documental i producció a l'ESCAC. Actualment és directora de Producció de Ficció i Branded Content a El Terrat. Durant la seva carrera professional ha treballat de secretària, coordinadora i directora de producció tant en sèries i pel·lícules de ficció com en programes d'entreteniment, per exemple The PromiseStill Star CrossThe GunmanMindscapeEl callejón, Insensibles, Blog, En tu cabezaHumor a domicilioEl Mago Pop 48 h con..., entre altres projectes. També ha treballat com a professora de Producció a l'ESCAC i al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU. 
  • Lara Vilanova. Graduada a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), on va començar la seva carrera com a directora de fotografia al mitjà televisiu i cinematogràfic. El 2009 va guanyar el premi Kodak Nahemi a la millor direcció de fotografia a l'Encounters Film Festival (Anglaterra); va ser seleccionada el 2011 per assistir com a cinematographer a la Berlinale Talent Campus i a la Summer Academy de Locarno. Va ser nominada a la millor fotografia el 2018 als Fenix, Mestre Mateo i Camerimage. Actualment treballa en la postproducció de la seva última pel·lícula, rodada al Kurdistan, Sinjar. És colorista i treballa com a freelance amb Da Vinci i Mistika. Exerceix de professora i tutora de TFM al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la UAO CEU.
  • Morrosko Vila-San-Juan. Realitzador i periodista. Llicenciat en Filosofia i Lletres (UAB). Té una llarga experiència en direcció de documentals i de formats per a televisió i Internet. Ha treballat a TVE, BTV i ha realitzat, escrit i produït treballs audiovisuals per a diverses cadenes, plataformes i empreses. També fa classes en diferents màsters universitaris i col·labora amb el suplement "Cultura/s", de La Vanguardia.
  • Núria Yebra. Graduada superior en Disseny Gràfic a l'ESDI, adscrita a la URL. Ha treballat en empreses punteres del sector com a Televisió Espanyola, TV3, XTVL o TR3SC; institucions com l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i ha estat formadora de Televisió de Catalunya (TVC), IED, LCI i Elisava (Universitat Pompeu Fabra).

 

PROFESSORAT CV DETALLAT

Pràctiques i sortides

PRÀCTIQUES I SORTIDES PROFESSIONALS

El màster en Postproducció Audiovisual té un mòdul de 5 crèdits ECTS de pràctiques obligatòries que l’estudiant farà en productores audiovisuals, estudis de so i agències especialitzades. 

Aquests programes formatius pràctics, inclosos als plans d’estudis, permeten aplicar i complementar els coneixements adquirits durant la formació acadèmica i afavoreixen l'adquisició de les competències professionals que facilitaran una futura inserció laboral.

El conjunt d’activitats que es desenvoluparan durant el programa es definirà entre el tutor o tutora de l’empresa i la persona coordinadora del Servei de Pràctiques i Ocupació de l’àrea de Postgrau responsable del pràcticum.

Igualment, l’estudiant tindrà un tutor o tutora acadèmic que farà el seguiment i la valoració de les pràctiques per garantir-ne el màxim aprofitament.

Per a més informació, dirigiu-vos al Servei de Pràctiques i Ocupació de l’àrea de Postgrau.

L’alumne o alumna que obté el títol oficial de màster universitari en Postproducció Audiovisual per la Universitat Abat Oliba CEU pot desenvolupar la seva professió en els àmbits següents:

  • postproducció de vídeo i àudio
  • disseny de postproducció
  • realització audiovisual
  • inforgrafia i grafisme per a televisió o cinema
  • composició de vídeo
  • edició de vídeo

EMPRESES COL·LABORADORES DEL SERVEI DE PRÀCTIQUES

8Media • 8TV • A contracorriente Films • A contraluz Films • Activa Films • Agile • Andròmines Antaviana • Apuntolapospo / 360º • Arcadia Motion Pictures • Atresmedia • Bamf • Batabat Bausan Films • Bedeluxe • Benecé • Black Factory • Blanco y Negro • Bogaloo Films • Broadaster • Brutal Media • Brutal Media • BTV • Bumayé • Cactus Produccions • Chicken Box • Corte y Confección • Coser y Cantar • Crearsa • Createl • Croma Studio • Deluxe • Diagonal TV • Dream • El Colorado • El Terrat • Filmax • FreeNumbers • Fremind • Gestmusic • Gordon Seen • Grupo Godó • Grupo Secuoya • Humantiks • Igluu Studio • Ikuru • Jové TV • Karavan Films • La fábrica de carbón • La fábrica de la tele • La Xarxa • Last Crit • Lastor Media • Lavinia • Mediapro • Mediaset • Minium • Nanouk Films • Neorender Studio • No hay banda • Nostromo • Oberón • Paral.lel 40 • Parlem TV • Polford • Postflow • Reset • Salsa Creativa • Secuoya • Séptimo elemento • Setadisc • Sónar • Star Polar • Stikaki • Tàndem • Televisió de Catalunya • Televisión Española • Tendencias TV • Triacom • Trickon • Utopia Global • Vamos Allá Films • Videolab • Ymagis • Zoopa

Col·laboradors

 

Preus i ajuts

IMPORT TOTAL

6.855 €*

*Preu vigent per al curs 2024-2025

Les quotes d’honoraris acadèmics corresponen, únicament i exclusiva, a la prestació del servei d’ensenyament en la titulació objecte de matrícula. I aquesta és l’única prestació correlativa al pagament d’aquestes quotes. En formalitzar la matrícula, l’estudiant consent i accepta que la docència, tutories, pràctiques i proves d’avaluació poden ser presencials o a distància (quan les autoritats competents ho imposin, de manera directa o indirecta).

L’obligació de pagament íntegre de les quotes esmentades subsisteix fins i tot en cas que, per causes alienes a la Universitat, algunes de les activitats formatives objecte de la titulació no puguin desenvolupar-se segons la planificació docent prevista a l’inici del curs acadèmic. Si passés, la Universitat garantiria a l’estudiant que tal activitat serà reprogramada per quan sigui possible, tenint en consideració l’interès dels alumnes i els altres criteris acadèmics que s’hagin d’aplicar.

FORMA DE PAGAMENT

Un cop formalitzada la reserva, l’import restant es podrà efectuar de les maneres següents:

 

  • Pagament únic

    La realització del pagament únic comporta un descompte del 3 % de l’import de la matrícula.

 

  • Pagament fraccionat

    En tres quotes per curs.

 

  • Pagament mensual

    En deu quotes a través de finançament bancari especial de CaixaBank al 0 % d'interès. També comporta el descompte del 3 % de l'import de la matrícula.

  • Nou finançament especial

    Nous acords de finançament bancari amb condicions especials.
    - Banc Sabadell
    - CaixaBank
    - Banco Santander
    Totes les opcions de finançament també comporten el descompte del 3 % de l'import de la matrícula.
     

  • Desistiment de reserva

    S'ha establert fins al 21 de juny com a període de desistiment de reserva de plaça. D'aquesta manera, ja pots reservar plaça amb les màximes garanties.*

    *Termini subjecte a canvis en el calendari oficial de matrícula

MÉS INFORMACIÓ

Postgrau i Extensió Universitària
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 93 253 72 03
[email protected]

Qualitat i normativa

PERFIL D'INGRÉS

Els candidats al programa del màster universitari en Postproducció Audiovisual han de tenir una titulació universitària superior espanyola (diplomatura, llicenciatura o enginyeria superior) o estrangera (equivalent a un bachelor’s degree al sistema anglosaxó).

Aquest perfil inclou:

  • llicenciats i diplomats interessats a desenvolupar la seva carrera professional en l’àmbit de l’audiovisual
  • empresaris i directius d’empresa que necessitin ampliar la seva formació en l’àrea de la postproducció audiovisual
  • professionals tècnics de l’audiovisual que aspiren a assumir noves responsabilitats

Aquest programa formatiu no exigeix una experiència prèvia en tots els àmbits de la postproducció audiovisual, sinó que pretén proporcionar una formació integral a l’estudiant, de manera progressiva i eficaç.

OBJECTIUS

La Universitat Abat Oliba CEU, a través d’aquest màster, pretén aconseguir una alta preparació de l’alumnat en el procés de postproducció audiovisual i capacitar-lo en el maneig de les tècniques i processos creatius.

Per complir aquest objectiu, el màster s’organitza en vuit mòduls que defineixen els diferents àmbits a tractar, cadascun d’ells amb durades diverses segons les necessitats. Comença amb una definició del mercat audiovisual i una ràpida visió de tots els processos existents (Sistema Econòmic del Sector Audiovisual), continua per l’aprenentatge de tots els conceptes artístics i visuals (Tecnologia i Cultura Visual); continua amb la visió tècnica i pràctica del flux d’informació en tot el procés (Postproducció de Vídeo) i entra en el món de la composició digital: el retoc de la imatge, la creació d’una imatge gràfica i la composició estereoscòpica (Composició i Creació Visual). De forma transversal, es desenvolupen els mòduls del projecte final, que inclou l’essència de tota la formació (Treball Final de Màster) i les pràctiques a empreses per posar en pràctica els coneixements adquirits (Pràctiques en Empreses i Institucions). També els coneixements de dret i ètica són importants, per això s’inclouen temes com els drets d’autor a la música o imatges o l’ètica professional (Dret i Ètica).

Altres objectius que persegueix aquest màster són:

  • Estimular la creativitat de l’alumnat per desenvolupar projectes o resoldre problemes propis de la professió de forma original i innovadora.
  • Educar els estudiants en valors ètics i responsables en l’exercici de la professió.
  • Proporcionar a l’alumnat una formació interdisciplinària en els àmbits jurídic, econòmic, sociològic i humanístic.

Així, el màster universitari en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU té com a objectiu final formar experts en el disseny de tots els aspectes vinculats al so, la imatge i el grafisme, en les diverses fases de la producció audiovisual: preproducció, producció i postproducció. Aquest perfil professional també abraça els entorns interactius per a la creació de produccions orientades a Internet, videojocs i altres materials interactius destinats a la indústria i a la formació en general.

NORMATIVA DE PERMANÈNCIA

AVALUACIÓ DELS INFORMES D'ACREDITACIÓ